Navigation

FAQ

1. Actualiteit van de gegevens

De basisvoorwaarde voor de weergave van actuele metingen is een actieve dataverbinding van uw smartphone (mobiel of Wifi). De actualiteit van de gegevens is vervolgens afhankelijk van:

2. Met welk tijdsinterval worden de gegevens geactualiseerd?

Voor de meeste meetpunten worden de gegevens verscheidene malen per uur of ten minste eenmaal per uur bijgewerkt. Als gevolg van technische beperkingen bij individuele meetpunten kan dit echter ook slechts om de zes uur of eenmaal per dag gebeuren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de betreffende data leverancier van de betreffende hoogwatercentrale via het "transnationale hoogwaterportaal" (https://www.hochwasserzentralen.de/kontakte).

3. Keuze en vragen betreffende individuele meetpunten

De meetpunten kunnen worden geselecteerd via de verschillende kaarten of via Verkennen in de meetpunten lijst of door te zoeken (vergrootglassymbool). U kunt de zoekopdracht openen door het symbool van de kaart te selecteren in het menu onderaan in het midden. Het tabblad "Lijst" rechtsboven brengt u naar de volledige lijst van selecteerbare meetpunten en gebieden. Bovendien kunnen meetpunten via de kaart worden geselecteerd. Als er geen meetpunt beschikbaar is op de plaats die u zoekt, is het raadzaam het dichtstbijzijnde meetpunt via de waterloop te kiezen. Als u nog vragen hebt over de meetpunten in uw regio, kunt u via het "transnationale hoogwaterportaal" (https://www.hochwasserzentralen.de/kontakte) contact opnemen met de data leverancier van de desbetreffende hoogwatercentrale.

4. Beheer van meetpunt abonnementen

Via Abonnementen kunt u zich abonneren op statusrapporten of individuele overschrijdings- of onderschrijdingsmeldingen. De abonnementen kunnen worden bekeken via het menu-item "Meldingen" (tabblad linksboven “Toegang”) en, indien nodig, weer worden verwijderd (tabblad rechtsboven “Abonnementen”).